سردخانه سیب زمینی؛ سیستمی برای انبارکردن این محصول پرتقاضا
کشاورزان سیبزمینی را در اوایل تابستان برداشت میکنند اما این محصول در تمام فصول سال، تقاضای بسیار بالایی دارد و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار و کشاورزان باید بتوانند این محصول را در این فصول نیز به دست مشتریان برسانند. به همین دلیل کشاورزان باید مازاد محصولات تولیدی خود را انبار کنند. انبارکردن سیبزمینی باید در سردخانه سیب زمینی انجام شود؛ چرا که این محصول باید تحت شرایط کنترل شده از نظر دما و رطوبت قرار بگیرد. کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار میتوانند با استفاده از این نوع سردخانهها، سیبزمینیهای خود را برای مدتی طولانی انبار کنند.میشویم.
چرا کشاورزان باید از سردخانه سیب زمینی استفاده کنند؟
بسیاری از محصولات کشاورزی یک فصل برداشت دارند و کشاورزان فقط میتوانند در آن فصل محصول مورد نظر خود را برداشت کنند اما برای بسیاری از این محصولات در دیگر فصول سال نیز تقاضا وجود دارد. همانطور که میدانید محصولات کشاورزی ماندگاری بالایی ندارند و ظاهر و طعم آنها بهسرعت تغییر میکند. به همین علت بدون راهکار مناسب، نمیتوان این محصولات را برای فصول مختلف انبار کرد.
سیبزمینی یکی از پرفروشترین انواع محصولات کشاورزی است که بیشتر افراد بهصورت روزانه در رژیم غذایی خود از آن استفاده میکنند. به همین علت تقاضا برای آن در فصول دیگر سال نیز بالا است. کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار با استفاده از سردخانه سیب زمینی میتوانند این محصول را برای فروش در فصول دیگر انبار کنند. سردخانه بهخوبی بافت، ظاهر، طعم و کیفیت سیبزمینی را حفظ میکند و این محصول بعد از گذشت چند ماه با بهترین کیفیت به دست مشتریان میرسد.
تفاوت سردخانه سیب زمینی با دیگر سردخانهها در چیست؟
شرایط نگهداری از هر محصول کشاورزی در سردخانه با دیگر محصولات کشاورزی متفاوت است. برای مثال نمیتوان سیبزمینی را در کنار پرتقال نگهداری کرد. چرا که هر یک از این محصولات باید در دما و رطوبتی مشخص نگهداری شوند. به همین علت کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار، برای هر محصول سردخانهای مجزا درنظر میگیرند. باید اشاره کرد که سردخانه مجزا فقط برای محصولات پرتقاضا مانند سیبزمینی، سیب، پرتقال و موز است و کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار برای هر نوع میوهای سردخانه نمیسازند.
سردخانه سیب زمینی در نوع تجهیزات و ساختمان با سردخانههای محصولات کشاورزی دیگر تفاوتی خاص ندارد. تفاوت اصلی سردخانههای سیبزمینی با سردخانههای دیگر در میزان رطوبت و دمای داخلی آنها است. سیبزمینی باید در شرایط کنترلشده و مشخص نگهداری شود تا طعم و ظاهر آن طی مدت نگهداری در انبار دستنخورده باقی بماند.
شرایط نگهداری سیبزمینی در سردخانه
نگهداری سیبزمینی در سردخانه نیازمند رعایت نکات مختلف است. چرا که این محصول میتوان بهراحتی در سردخانه سیب زمینی از بین برود و کیفیت آن کاهش یابد. به همین علت کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار باید با شرایط نگهداری این محصول کشاورزی در سردخانه سیب زمینی آشنایی داشته باشند. توجه داشته باشید که سیبزمینی را باید در سردخانههای سیبزمینی استاندارد نگهداری کرد. شرایط نگهداری از سیبزمینی بسته به مولفههای مختلف دستهبندی میشود. این مولفهها به شرح زیر هستند:
- خشککردن: اولین مرحله از نگهداری سیبزمینی در سردخانه، خشککردن آن است. این امر برای آن انجام میشود که از پوسیدگی نرم محصول و رشد باکتریها و قارچها روی سطح سیبزمینی جلوگیری کند
- جلوگیری از جوانهزنی سیبزمینیها: یکی از اصلیترین مشکلات کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار در انبارکردن سیبزمینی در سردخانه سیب زمینی، جوانهزدن آنها است. به همین علت این افراد باید با استفاده از مواد شیمایی مانند CIPC از این مشکل جلوگیری کنند
- خنککردن سیبزمینی: برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی دیگر، سیبزمینی باید بهآرامی و طی دو الی سه هفته سرد شود. برای این کار باید سیبزمینیها را بهصورت روزانه و برای مدت شش الی هفت ساعت هوادهی کنند. به طور روزانه باید یک الی دو درجه دمای داخلی سیبزمینیها کاهش پیدا کند. سیبزمینی را میتوان با دمای هفت الی ده درجه و به مدت حداکثر 270 روز در سردخانه سیب زمینی انبار کرد.
مزایای انبارکردن سیبزمینی در سردخانه مخصوص این محصول
همانطور که عنوان شد، کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار برای نگهداری طولانیمدت سیبزمینی باید این محصول را در سردخانه سیب زمینی نگهداری کنند اما باید اشاره داشت که استفاده از این محصول مزایای بسیاری نیز دارد. با مزایای انبارکردن سیبزمینی در سردخانه آشنا میشویم.
امکان نگهداری طولانیمدت سیبزمینی در سردخانه
اصلیترین مزیت استفاده از سردخانه سیب زمینی، امکان نگهداری طولانیمدت این محصول در سردخانه است. کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار میتوانند در سردخانههای سیبزمینی این محصول را تا 556 روز نگهداری کنند. البته باید اشاره کرد که میزان ماندگاری سیبزمینی در سردخانه به نوع آن بستگی دارد. برای مثال سیبزمینیها زودرس را میتوان در دمای 10 درجه برای 556 روز نگهداری کرد. از طرف دیگر سیبزمینی دیررس را میتوان در دمای 7 الی 10 درجه برای 270 روز انبار کرد.
عدم افت کیفیت طعم سیبزمینی در سردخانه
یکی دیگر از مزیتهای انبارکردن سیبزمینی با استفاده از سردخانه مخصوص این محصول، عدم افت کیفیت طعم و ظاهر سیبزمینی است. شرایط سردخانه سیب زمینی به شکلی طراحی شده است که کشاورزان و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار میتوانند سیبزمینیهای خود را برای مدتی طولانی و بدون تغییر در ظاهر و طعم آن نگهداری کنند. این امر ازآنجهت اهمیت دارد که طعم و ظاهر از مهمترین مولفهها برای مشتریان در انتخاب سیبزمینی هستند.
دسترسی به سیبزمینی در تمام فصول سال برای تنظیم بازار
همانطور که عنوان شد فصل برداشت طبیعی سیبزمینی در اوایل تابستان است اما این محصول در تمام ماههای دیگر سال نیز تقاضا دارد. به همین دلیل دولتها و صاحبان کسبوکار در میوهوترهبار برای عرضه این محصول در ماههای دیگر و تنظیم قیمت بازار آن، میتوانند مازاد سیبزمینیهای کشاورزان را در سردخانه سیب زمینی انبار کنند. این امر به آنها کمک میکند تا در فصول دیگر بتوانند نیاز بازار برای خرید سیبزمینی را تامین کنند. همچنین آنها میتوانند با انبارکردن این محصول در سردخانه سیب زمینی، قیمت آن را در ماههای دیگر تنظیم کنند.